24. september 2023 ble ¨Fullmåne på midten av høsten, Hanfu-gledesfesten¨ suksessfullt arrangert av Snøengel flerkutulle Kommunikasjonsforening (referert til som Snøengel FK). Denne begivenheten brakte ikke bare et varmt samling øyeblikk for kinesere langt borte i Norge, men tiltrakk også mange lokale innbyggere for å synge, danse og smake på den tradisjonelle kinesiske delikatessen moonkaker, og feire Mid-Autumn Festival sammen.

Det unike ved denne begivenheten var at barna våre var hovedpersonene. De var ikke bare vertene for arrangementet, men også stjernene i forestillingen. Vår dyktige vertinne Kristine og den entusiastiske Nina introduserte programmene og aktivitetene for dagen.

Se, studentene fra Snøengel koret, Mona, gikk på scenen i QiPao og hvit sjal. Deres sang på engelsk og selvsikker holdning tok oss med tilbake til Shanghai fra den tiden. 

Dansere fra Snøengel danseklasse, QiQi, iført rosa Han-klær med en vifte i hånden, så ut som de spaserte i en drømmende blomsterhav. Viften fløy elegant i luften, og viste den vakre og grasiøse tradisjonelle kinesiske dansen. 

Tale og vertsstudenter, Kristine og Lucas, resiterte «Ser på månen når den er full i midten av høsten». Deres lidenskapelige og kraftfulle stemmer formidlet den dype essensen av vår kinesiske kultur. 

Bo Zheng, en profesjonell sanglærer, hans sang kan alltid trøste våre sjeler. Studentene hans som opptrådte på scenen, hadde alle nytte av hans hardt arbeid. 

DaQi, en student fra Snøengel koret, iført Tang-drakt, fremførte en sang med kinesiske toner som viste den kinesiske ånd. Sterke vokaler og selvsikkerhet førte til stor applaus fra publikum. 

En GuQin, en kinesisk tradisjonell instrument, fremført av studenten Sarah, spredte den dype historien av kinesisk kultur og lot utenlandske venner sette pris på vår nasjonale musikks eleganse. 

Se på disse søte og livlige barna. Den yngste av dem er bare fire år gammel. De resiterte kjente Tang og Song-dikt, og deres søte ansikter og unge stemmer viste deres dype kjærlighet og følelser for kinesisk kultur. 

Dansekursstudenter, Xinyi og Sarah, deres moderne dans var søt og energisk. 

Mange barn bor i Gamel Oslo ble tiltrukket av musikken og dansen på scenen. Deres dans var lidenskapelig. Dette var en intens kulturell utveksling, barna lærte om hverandres kulturer og fremmet vennskap. 

Utenfor hadde barna det gøy med ulike spill, og barnas klare latter lød lenge på lekeplassen. Spillene skapte minneverdige øyeblikk for barna i denne tradisjonelle festivalen. 

Karaoke-segmentet var også livlig. Både barn og foreldre viste frem sine sangferdigheter. Musikken gjorde at folk kunne glemme sine bekymringer og nyte øyeblikket. 

Barna lagde moonkaker! Å spise moonkake på Mid-Autumn Festival er en tradisjon i Sørøst-Asia. Eldre barn demonstrerte hvordan man lager moonkake, mens de yngre barna fulgte nøye med.

Dette var en ekstraordinær Mid-Autumn Festival som oppmuntret folk til å respektere og verdsette kulturer fra forskjellige bakgrunner. Gjennom slike hendelser bidrar vi til samfunnsharmoni og inkludering. 

Etter at barna hadde introdusert opprinnelsen og historien til Mid-Autumn Festival, kunngjorde flere barn at festivalen var vellykket avsluttet. 

Takk til Snøengel FK for å gi barna denne muligheten. Takk til alle foreldre for deres deltakelse. Takk til Bo Zheng for hans ledelse! Takk til Sarah’s mor og Daqi’s far for deres hjelp med arrangementet. Takk til Tøyen bibliotek for stedet.

God Mid-Autumn Festival til alle!

Similar Posts