Dansedag Norge i Oslo 2023

foto Vivien lu

【Opprinnelsen til dans dag Norge】

Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727 – 1810) som regnes som grunnleggeren av den moderne ballett. I Norge døpte vi om arrangementet til Dansens Dager i 2010 siden vi alltid feirer over flere dager.
Åpningsseremonien fant sted i Operaen i Oslo den 28. april 2023. Lærer Yang Ruoxi forbløffet publikum med sin dans «Twine» på åpningsseremonien. Hun danset grasiøst som en svale, med elegante bevegelser med en lang vifte.


Den 30. april ble 18 barn (eldste 15 år, yngste 5 år) fra Snøengel flerkulturelle kommunikasjonsforening.(SFK.)
SFK invitert til å delta i feiringen. Barnas Han-Tang dans, «Tang Palace Night Banquet», var ekstremt vakker og fullendt.


Han-Tang klassisk dans er ikke bare en arv og utvikling av gamle kinesiske dansekunster, men også en arv av gammel kinesisk kultur. Barna formidler kinesisk kultur gjennom deres dans.

For å feire suksessen med denne hendelsen, vil vi spesielt takke styremedlemmene i SFK. Gi en stor applaus til lærer Ruoxi Yang. Takk også til foreldre som Haowen og Min Wu for å sminke barna, og til vår fotograf Vivien . Takk til alle foreldrene for deres sterke støtte og hjelp.

foto Vivien lu

tekst Jorun Meng
foto Vivien Lu, Victor Kung , Peter.D, Haowen

Similar Posts